Kaliforniában már jövőre közlekedhetnek a vezető nélküli autók

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Egy autonómmá alakított Ford Fusion az Mcity Tesztközpontban próbál nem elütni egy biciklistát.Fotó: JEFF KOWALSKY/AFP

2018-tól akár vezető nélküli autók is közlekedhetnek Kaliforniában, döntöttek szerdán az illetékes hatóságok. A szabályozás szerint a forgalmi engedély kiadásának feltétele, hogy valakinek felügyelnie kell az autonóm technológia működését, de ennek a valakinek nem feltétlenül kell a kocsi vezetőülésében ülnie.

A hatóság szerint az új szabályozás célja, hogy "ne akadályozza fölöslegesen a technikai fejlődést".

Az Egyesült Államokban több autógyártó is tesztel önvezető autókat, kereskedelmi forgalmazásukat három éven belülre ígérik. Kalifornia az első állam, ahol engedélyezik a járművek közlekedését, itt eddig 42 vállalatnak volt engedélye tesztelésre.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.