Trump még csak a nevére se emlékezett a hősi halott katonának, akinek kioktatta a nejét

Myeshia Johnson csókolja férje, La David Johnson őrmester koporsóját 2017. október 21-én.Fotó: GASTON DE CARDENAS/AFP

Kamu facebooküzenetet terjesztenek a nevében, állítja Myeshia Johnson, az október elején Nigerben elesett La David Johnson őrmester özvegye. Ő az, akit Trump arról oktatott részvétnyilvánítás helyett, hogy a férje "tudta, hogy mire ír alá". Ezt eredetileg nem az özvegy, hanem a beszélgetés fültanúja, Frederica Wilson demokrata törvényhozási képviselő hozta nyilvánosságra. Az özvegy, Myeshia Johnson most ennél durvább részletet osztott meg az amerikai közvéleménnyel az ABC "Jó reggelt, Amerika" című reggeli műsorában. Johnson szerintTrump nem is emlékezett a férje nevére.

"Hallottam, ahogy megakad a nyelve, ahogy próbál emlékezni a férjem nevére, és ez fáj, mert ha a férjem a hazáért harcolt és kockáztatta az életét, akkor miért nem képes megjegyezni a nevét?" - mondta.

Ez alapján különösen idegesítő lehetett neki, hogy a Twitteren egy olyan kamu facebook-üzenet terjedt, amely alapján úgy tűnhetett, hogy valójában védelmébe vette az elnököt, és a család barátját, Frederica Wilsont támadta. A kamu üzenetben úgy próbálták beállítani a történteket, mintha Wilson csak Trump mondatának a felét hallotta volna, és hogy Johnson szerint az elnök igenis szépeket mondott volna a férjéről.

Az üzenetről amúgy elég könnyű kideríteni, hogy kamu: a dátum szerint egy órával azelőtt írodott, hogy Trump egyáltalán beszélt volna Johnsonnal. (Via BBC, ABC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.