HírTV: 160 milliót fizet a kormány Mr. Oroszország tanácsaiért

Négy különböző szerződés után több mint félmillió eurót, mintegy 160 millió forintot fizet a magyar kormány a német Klaus Mangoldnak, írja a HírTV. A Mr. Oroszország becenevű lobbistáról a Direkt36 írt bővebben nemrég. A HírTV birtokába került szerződések szerint Mangold az alábbi témákban segítette a magyar kormányt:

  • „nukleáris energia fejlesztése”, 
  • „2020 után feleződő uniós támogatások”, 
  • „önvezető autózás”, 
  • „magyar autóipar elhelyezkedése”.

A HírTV szerint a szerződéseket nyáron írták alá, 2018 áprilisáig, illetve májusig szólnak, kifizetések, legalábbis a Miniszterelnökség szerint még nem történtek.

Klaus Mangold egy szentpétervári gazdasági fórumon. Fotó: Grigoriy Sisoev

Anno, mikor kiderült, hogy Günther Oettinger korábbi energetikáért, jelenleg digitalizációért felelős uniós biztos Mangold magángépén érkezett Budapestre, hogy Paks ügyben tárgyaljon, a magyar kormány tagadta, hogy foglalkoztatnák a tanácsadót. Mangold véletlenül pont annak a Rotschild bankháznak a német társelnöke, ami Paks2 megtérüléséről készített tanulmányt a kormánynak.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.