HírTV: 160 milliót fizet a kormány Mr. Oroszország tanácsaiért

POLITIKA
2017 október 26., 06:13
comments 53

Négy különböző szerződés után több mint félmillió eurót, mintegy 160 millió forintot fizet a magyar kormány a német Klaus Mangoldnak, írja a HírTV. A Mr. Oroszország becenevű lobbistáról a Direkt36 írt bővebben nemrég. A HírTV birtokába került szerződések szerint Mangold az alábbi témákban segítette a magyar kormányt:

  • „nukleáris energia fejlesztése”,
  • „2020 után feleződő uniós támogatások”,
  • „önvezető autózás”,
  • „magyar autóipar elhelyezkedése”.

A HírTV szerint a szerződéseket nyáron írták alá, 2018 áprilisáig, illetve májusig szólnak, kifizetések, legalábbis a Miniszterelnökség szerint még nem történtek.

Klaus Mangold egy szentpétervári gazdasági fórumon, 2015-ben. Fotó: Grigoriy Sisoev/RIA Novosti/AFP
photo_camera Klaus Mangold egy szentpétervári gazdasági fórumon. Fotó: Grigoriy Sisoev

Anno, mikor kiderült, hogy Günther Oettinger korábbi energetikáért, jelenleg digitalizációért felelős uniós biztos Mangold magángépén érkezett Budapestre, hogy Paks ügyben tárgyaljon, a magyar kormány tagadta, hogy foglalkoztatnák a tanácsadót. Mangold véletlenül pont annak a Rotschild bankháznak a német társelnöke, ami Paks2 megtérüléséről készített tanulmányt a kormánynak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.