A budai kórház bejárata előtt ütöttek el egy idős nőt, de az orvosok nem látták el, inkább mentőt hívattak hozzá

Egészségügy
2017 november 05., 12:23
comments 772

Az egyik olvasónk, Richárd küldött beszámolót egy pénteki balesetről, amikor a II. kerületi Frankel Leó utcában, pont a Budai Irgalmasrendi Kórház bejárata előtt egy tolató autó elütött egy idős nőt. A nő nagyot esett, miután elterült az úton a fejéből elkezdett szivárogni a vér. 

Olvasónk odarohant a nénihez, a kiszálló sofőrnek pedig mondta, hogy azonnal hívjon ki valakit a kórházból. A legnagyobb meglepetésére a férfi fél percel később egyedül jött ki az épületből, ahol csak annyit mondtak neki, hogy hívjon mentőt. 

Erre Richárd is berohant a kórházba, hogy kihívjon egy orvost, de a recepción neki is csak annyit tanácsoltak, hogy mentőt kell hívni. Erre már felháborodva mondta, hogy ez egy kórház, sebészettel, azonnal küldjenek ki valakit.

Mire kiléptem az épületből, a sofőr már hívta a mentőt. 13:19-kor. A kórház ajtajából. Ott guggoltunk a néni mellett, már visszaindultam a kórházba, hogy miért a késlekedés, mire 1-2 perc múlva KICSOSZOGOTT, zsebre tett kezekkel egy középkorú nő fehér köpenyben. Sürgettem, mire megállt, visszafordult felém és közölte: »Nyugalom, nyugalom, jön az orvos, jön, itt vagyok.«- a már recepción megismert nemtörődőm hangon, nagyokat pislogva a szemüveg mögül, pedagógusi pedantériával” - folytatta a beszámolóját az olvasónk.

Aztán kijött az épületből még egy ápoló, aki legalább leguggolt a néni mellé, hogy megnyugtassa, de ennél több továbbra sem történt, csak még néhány ápoló érkezett a kórházból.

Újra és újra kérdeztük, hogy miért nem látják el rendesen: szabályok vannak, mentős kell, nem szabad mozgatni, stb. Ez rendben is van, valóban tudjuk mi a rendszer, de egy kórház bejárata előtt az a szintű leszaromság, amit egy felesküdött orvos részéről láttunk, elfogadhatatlan.

photo_camera Fotó: olvasónk

A beszámoló szerint 15 perc után hoztak az orvosnak egy kabátot. 20 perc után végre egy lepedőt a nénire. 13:30-kor pedig befutott a BKK forgalomelhárítója.

A mentő 13:45-kor érkezett meg, második vagy harmadik próbálkozásra, mert nem találták a címet. Rendőrt a sofőr hívott, a mentő megjelenése után a teljes kórházi személyzet eltűnt. A mentő 14:08-kor ment el a helyszínről, miután kettő pillanat alatt ágyra rakták és biztosították a nénit - írta Richárd. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.