Előkerült egy videó a Fradi-meccsen kirobbant verekedésről

Egy videó is előkerült arról a verekedésről, ami szombat este tört ki, amikor három és fél év után visszatértek az Fradi-ultrák a Groupama Arénában. A verekedésben ketten sérültek meg súlyosan. 

Az egyik szemtanú az Indexnek azt mondta, hogy  a félidőben a mosdók és a büfék előtt hatalmas tömeg alakult ki. Ekkor egy fekete ruhás csoport a B1 szektor lépcsőjénél elkezdett beöltözni, maszkokkal, sálakkal, kendőkkel és kapucnival takarták el az arcukat, majd hirtelen szervezett sorokba álltak össze, a célpontjuk pedig a Bonyha becenéven ismert, szürke melegítős, ex-vezérszurkoló volt. A szemtanú szerint Bonyha is számított a balhéra, mert nagyon  feszültnek tűnt.

Arra lehetett számítani, hogy balhé lesz a stadionba visszatérő régi ultrák és a távollétükben a szurkolást irányítani próbáló Bonyha között. Hamburger Ádám, a stadionban újra megjelenő Green Monsters vezetője a meccs előtt egy interjúban bejelentette, hogy mostantól már nem Bonyha a vezérszurkoló a stadionban. 

Hogy a verekedés hogyan kezdődött, az egyelőre nem világos. A videón már az látszik, hogy Bonyhát körbeveszik a büfé előtt, és kukákkal és sörrel dobálják, több szurkoló pedig elkezdett menekülni. Bonyha a lépcsőfelé hátrált, de egy kuka úgy eltalálta, hogy kibillentette az egyensúlyából. Ekkor lerohanták, és addig verték, amíg a biztonsági szolgálat meg nem érkezett. A szemtanú szerint rajta kívül két másik sérült is volt a helyszínen, mind a kettőnek a lábán volt vágás, az egyik rengeteg vért veszített. A beszámolók szerint a kést Bonyha ránthatta elő. Az sem tisztázott egyelőre, hogy a kés hogyan kerülhetett be a stadionba.

A verekedés után a rendőrség az Indexnek azt írta, hogy „a verekedés során az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.