Túl sokáig kellett várni a kicsivel az ügyeleten, agyba-főbe verték az orvost

bűnügy
2017 november 07., 09:02
comments 515

A szokásos nyomasztó magyar ügyeletei élményt tudta valóságos rémálommá változtatni egy hatvani család, amelyiknek három tagja akár börtönbe is kerülhet az eset miatt.

A vádlottak két rokonukat - egy nőt és a belázasodott kisgyerekét - kísérték el idén április 6-án este a hatvani kórház ügyeletére. Az ügyészség közleménye szerint amint megérkeztek, a kisgyerek azonnali ellátását követelték, ami miatt azonnal hangos szóváltásba keveredtek a kórházi dolgozókkal. A család - még mindig kiabálva - átvonult az ügyleti szoba elől a sürgősségi vizsgáló ajtajához. Ekkor kijött egy orvos a vizsgálóból, felszólította őket, hogy maradjanak csöndben és ne zavarják a gyógyítást, majd átkísérte a családot az ügyeleti szoba elé.

Rövid idő telt el, amikor az orvos megint kiabálást hallott, újra kiment, hogy azt tapasztalja, a leendő vádlottak annak ellenére ordibálnak a főnővérrel, hogy az anya a kisgyerekével már bement a rendelőbe. Az orvos ezért emelt hangon utasította csendre a családot, akik ekkor rátámadtak. Az apa két kézzel erőteljesen lökdösni kezdte a mellkasánál, mire az orvos megragadta a ruháját. Ekkor lépett közbe a fiú, aki ököllel leütötte az orvost, aki a földre került, ahol az apa és a fia tovább ütötte, miközben az anya lefogta az orvos kezét, hogy ne tudjon védekezni.

A brutális támadást végül egy beteg és pár kórházi dolgozó állította le. Az orvos a verés miatt több helyen is megsérült, és többek között egy nyolc napon túl gyógyuló szakításos töréses sérülést is elszenvedett.

A Hatvani Járási Ügyészség a három családtagot csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés alkalmazására tett indítványt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.