Egy Tesla sportautót lőne ki a világűrbe Elon Musk

tech
2017 december 03., 06:01
comments 70

Általában sem feltétlen könnyű követni, hogy éppen min dolgozik Elon Musk, de a hétvégén az is nehezítette a dolgot, hogy ráadásul összevissza kezdett kommunikálni az új tervéről. 

A SpaceX vezérigazgatója péntek este rakott ki egy posztot Twitterre arról, hogy legújabb típusú rakétájával, a Falcon Heavy-vel ki akar lőni egy Tesla Roadster sportautót a világűrbe. 

Ekkor a Verge újságírói rákérdeztek Musknál, hogy ezt komolyan gondolja-e, mire visszaért emailben, hogy persze, majd nem sokkal Twitteren írta, hogy csak kitalálta az egészet. Közben azonban úgy tűnik, hogy mégsem: Musk terveire rálátó források szerint komolyan az a terv, hogy a Teslát egy rakétán a világűrbe küldjék. 

Musk már korábban utalt rá, hogy nem lehet kizárni annak a lehetőségét, hogy a Falcon Heavy felrobban majd az első útja során, és ezért a létező legidiótább dolgot akarja rápakolni a rakétára. Úgy fest, erre a korábbi felvetésére lehet válasz a sportautó. Egyelőre nem tudni arról, mikorra terveznék a kilövést, ahogy arról sem, hogy a SpaceX egyáltalán rendelkezike-e már a megfelelő engedélyekkel. 

A Falcon Heavy a korábbi Falcon 9-es rakéta továbbfejlesztett, jóval masszívabb változata, gyakorlatilag három darab Falcon 9-es összetapasztva. A SpaceX abban bízik, hogy ezzel a rakétával valósíthatják majd meg a Hold- és Mars-misszióikat. Az elmúlt év során a rakéta egyes elemeit már tesztelte a vállalat, de az első kilövésre még várni kell. Musk korábban arról beszélt, hogy erre akár 2018 januárjában is sor kerülhet. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.