Fogolycseréről egyezkedett az orosz és az ukrán külügyminiszter

külföld
2017 december 08., 09:16
comments 7

Az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdete óta először tárgyalt kétoldalú megbeszélésen Szergej Lavrov orosz és Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter. A találkozóra az EBESZ külügyminiszteri értekezletén került sor. Lavrov és Klimkin a beszámolók szerint a fogolycseréről tárgyaltak, amire Klimkin reményei szerint már a következő hetekben sor kerülhet.

A fogolycsere ötletét Putyin vetette fel a két ukrajnai oroszbarát szakadár államocska vezetőinek. Az akkor ismertetett javaslat alapján az ukránoknak 306 foglyot kéne elengedniük 74, orosz fogságba esett ukrán szabadon bocsátása fejében. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.