Gorka szerint nincs is ellene elfogatóparancs, a 444 pedig egy radikális féknyúzoldal

külföld
2018 január 20., 13:06
comments 306

Néhány napja a 444 megírta, hogy Gorka Sebestyén ellen a magyar rendőrség honlapja szerint elfogatóparancs van érvényben lőfegyverrel való visszaélés miatt, és ez már akkor is érvényben volt, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter Washingtonban tárgyalt Gorkával, aki akkor Donald Trump elnök magas rangú tanácsadója volt.

photo_camera Fotó: police.hu

Gorka a Breitbart kérdéseire reagált az ügyre, azt mondta, hogy az ügy, ami miatt körözik, 2009-es, pedig ő már 2008-ban elköltözött Magyarországról, ezért többször kérte a magyar hatóságokat, hogy pontosítsák az adatbázisukat, de ez nem történt meg. Gorka kiemelte azt is, hogy a hír a 444.hu-n jelent meg, ami szerinte egy radikális oldal Magyarországon. Hozzátette azt is, hogy úgy látszik, nem csak az amerikai sajtó terjeszt róla álhíreket.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium egyébként azt állítja, Szijjártó a találkozójuk idején nem tudott arról, hogy Gorkát itthon körözik, és a minisztérium szerint ezt nem is kellett volna tudnia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.