Négy nap alatt 260 embert ölt meg a török hadsereg Észak-Szíriában

A török hadsereg kedden közölte, hogy a múlt héten indult szárazföldi akcióban eddig 260 olyan embert öltek meg a szíriai Afrin térségében, akik vagy a szíriai kurdok csapataihoz, vagy az Iszlám Államhoz tartoztak.

Fotó: Burak Milli/Anadolu Agency

Törökország a hadjáratot a határ menti területeket elfoglaló kurdok ellen indította, akiket az Egyesült Államok támogatott az Iszlám Állam elleni harcban. Amerikai tisztviselőkre hivatkozva a Reuters arról ír, hogy Donald Trump kifogást akar emelni a török támadás miatt. Korábban Emmanuel Macron francia elnök már nyugtalanítónak nevezte, hogy Törökország megtámadta a szíriai kurdokat. 

Az akció miatt Vlagyimir Putyin telefonon beszélt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel, és azt kérte, tartsák tiszteletben Szíria területi egységét. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.