„Pszichológus vagyok” – üvöltötte magából kikelve Benjamin Netanjahu felesége egy beosztottjának

külföld
2018 január 29., 12:56
comments 128

Egy kiszivárgott hangfelvétel okozott politikai botrányt Izraelben. A felvételen a miniszterelnök felesége, Sara Netanjahu hallható, amint egy udvari újságíróval üvölt, amiért egy pletykalapban megjelent cikkben nem hangsúlyozta eléggé végzettségét. 

A kiszivárgott hangfelvétel kellemetlen pillanatban jött a miniszterelnöki pár számára, mivel Netanjahu környékén egymást érik a korrupciós vádak, ráadásul két korábbi háztartási alkalmazott nemrég komoly kártérítést kapott, amiért bíróság előtt azt állították, hogy állandó zaklatásnak voltak kitéve munka közben. Egy harmadik kereset is bíróság előtt van már Sara Netanjahuval szemben, egy másik alkalmazott azt állítja, rabszolgaként kezelték őket. 

link Forrás

A most közölt felvételen a gyermekpszichológus Sara Netanjahu üvölt a miniszterelnök-közeli alkalmazottal, aki megjelentetett egy cikket 2009-ben a nő adománygyűjtő kampányairól. A cikk amúgy kifejezetten pozitív hangnemben íródott, még az is benne van, hogy Sara Netanjahu mennyire elkötelezett a közérdek iránt. Többek között azt üvöltötte, hogy ő egy iskolázott nő, egy pszichológus, BA és MA diplomája van. 

photo_camera Fotó: STR/AFP

Erre válaszul a megtámadott újságíró közli, hogy dehát a cikk első sora azt állítja, hogy ő egy pszichológus, de Sara Netanjahu nem hajlandó meghallgatni, és követeli, hogy szidja le a lap szerkesztőjét. 

Benjamin Netanjahu Facebookon kelt felesége védelmére, szerinte mindenkivel előfordul, hogy olyan dühös szavakat mond ki, amiket nem gondol komolyan. Szerinte a sajtó évtizedeken át ignorálta felesége közérdekért tett munkáját, pedig többek között rákos gyerekeknek is segített. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.