„Pszichológus vagyok” – üvöltötte magából kikelve Benjamin Netanjahu felesége egy beosztottjának

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy kiszivárgott hangfelvétel okozott politikai botrányt Izraelben. A felvételen a miniszterelnök felesége, Sara Netanjahu hallható, amint egy udvari újságíróval üvölt, amiért egy pletykalapban megjelent cikkben nem hangsúlyozta eléggé végzettségét. 

A kiszivárgott hangfelvétel kellemetlen pillanatban jött a miniszterelnöki pár számára, mivel Netanjahu környékén egymást érik a korrupciós vádak, ráadásul két korábbi háztartási alkalmazott nemrég komoly kártérítést kapott, amiért bíróság előtt azt állították, hogy állandó zaklatásnak voltak kitéve munka közben. Egy harmadik kereset is bíróság előtt van már Sara Netanjahuval szemben, egy másik alkalmazott azt állítja, rabszolgaként kezelték őket. 

A most közölt felvételen a gyermekpszichológus Sara Netanjahu üvölt a miniszterelnök-közeli alkalmazottal, aki megjelentetett egy cikket 2009-ben a nő adománygyűjtő kampányairól. A cikk amúgy kifejezetten pozitív hangnemben íródott, még az is benne van, hogy Sara Netanjahu mennyire elkötelezett a közérdek iránt. Többek között azt üvöltötte, hogy ő egy iskolázott nő, egy pszichológus, BA és MA diplomája van. 

Fotó: STR/AFP

Erre válaszul a megtámadott újságíró közli, hogy dehát a cikk első sora azt állítja, hogy ő egy pszichológus, de Sara Netanjahu nem hajlandó meghallgatni, és követeli, hogy szidja le a lap szerkesztőjét. 

Benjamin Netanjahu Facebookon kelt felesége védelmére, szerinte mindenkivel előfordul, hogy olyan dühös szavakat mond ki, amiket nem gondol komolyan. Szerinte a sajtó évtizedeken át ignorálta felesége közérdekért tett munkáját, pedig többek között rákos gyerekeknek is segített. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.