Összefogdossák a pékárukat a boltokban

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A Tények egyik nézője hívta fel a TV2 hírszerkesztőségének figyelmét arra, hogy egyre többen fogják meg kézzel a boltok polcain kirakott kifliket, zsömléket és egyéb péksüteményeket. Mutatjuk:

A szemfülés tévéző mobiltelefonjával felvételt is készített arról, amint egy bácsi műanyagzacskó vagy a kikészített fogócsipesz használata nélkül megfog egy péksüteményt, megvizsgálja, majd helyette újabbat keres. Ez nem csak nem gusztusos, de bizony veszélyes is, hiszen betegséget terjeszthet. 

Egy másik, már a TV2 stáb által készült felvételen látszik, amint egy vásárló orrvakarás után emel le egy kiflit a polcról. A riporter számon is kér egy-két gyanútlan kiflievőt, akik azt bizonygatják, hogy amit megfognak, azt bizony ki is veszik, és nem rakják vissza. Van akit annyira zavar a jelenség, hogy inkább megvárja, amíg új, friss árut hoznak ki a CBA raktárából. 

A NÉBIH minden tőle telhetőt megtesz a helyzet kordában tartásáásért, de eszközei végesek: Pleva György igazgató szerint ők csak azt tudják ellenőrizni, hogy az eszközök a boltokban rendelkezésre állnak-e, minden vásárló mellé sajnos nem lehet élelmiszer-biztonsági szakembert állítani. 

Hogy milyen betegséget terjeszthetnek el Budapesten a péksütemények és mit gondolnak a jelenségről a nyugdíjasok, kiderül a Tények mai adásából! 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.