Harci kutya tartja rettegésben Halmajugrát

ÁLLAT
2018 február 12., 22:21
comments 165

Tavaly júniusban kóborolt el két kutya a Heves megyei Halmajugrán, írja a Heol.hu. Míg a tigriscsíkos pitbullt sikerült befogni, a fekete-fehér staffordshire terrier szabadon jár-kel. A lap szerint a falu lakói rettegnek. 

Megtámadta és megölte a kutyáját a kóborló harci kutya, mondta Szarvas Szabolcs a lapnak. 

Engem is megtámadott amikor délutánosból jöttem haza, de gyorsan be tudtam menekülni a házba,

tette hozzá. Szerinte a településen rengetegen panaszkodnak a kutyára, ami több háziállattal is végzett már. Sokan féltik a gyereküket, és nem engedik őket az udvarra. A Heol.hu idéz még helyieket, akik elmondták, hogy 

"a faluban mindenki fél, én az utcára se megyek ki szívesen. Ez az állat hatalmas, ijesztő, és vad. A minap is láttam, s ha a szemem nem csalt, kölykei is vannak. Valakinek tennie kellene már valamit!"

A rendőrség állítólag tehetetlen, mert a kutya gazdája nem ismert. Somodi Tibornét, Halmajugra polgármestere elárulta:

ismeri a problémát, de nem tud mit tenni.

A szerződéses Hevesi Gyepmesteri Telep munkatársa minden héten megpróbálja elfogni az állatot, de 

mivel a kutya napközben rejtőzködik, máig nem sikerült befognia, pedig több helyen még csapdákat is kihelyeztek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.