Trump felfegyverezné a tanárokat, hogy ne legyen több iskolai mészárlás

Az amerikai elnök a múlt szerdai floridai lövöldözés túlélőinek fehér házi meghallgatásán dobta be az ötletet, hogy szerinte a legjobban a tanárok felfegyverzésével lehetne megelőzni az ehhez hasonló iskolai mészárlásokat.

A floridai Parkland város Marjory Stoneman Douglas nevű középiskolájában 17 ember halt meg, miután az iskola volt diákja lövöldözni kezdett. Szombaton már tüntetést szerveztek a fegyvertartási szabályok szigorításáért.

Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Trump szerint a pilótáknak engedélyezett fegyver a jó példa arra, hogy az ötlete működne. Megjegyezte, hogy ehhez olyan emberek kellenek, akik nagyon ügyesen bánnak a lőfegyverekkel. Ő a tanárokat és az edzőket alkalmasnak tartaná erre.

Példának Aaron Feis fociedző esetét hozta fel, aki a saját testével védte a diákokat a mészárlás alatt a Marjory Stoneman Douglas középiskolában. Trump szerint ha a bátor edzőnek lett volna fegyvere, egyszerűen lelőhette volna a támadót, és már vége is lett volna a történetnek. 

Az elnök különleges kiképzést tartana a tanároknak, így az iskola sem lehetne többé fegyvermentes övezet. Megjegyezte, hogy szerinte fegyvermentes övezetek kifejezetten felbátorítják a támadókat, mert biztosak lehetnek benne, hogy ott nem lőnek vissza rájuk. (Guardian)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.