Repülő autót akar gyártani a Porsche

tech
2018 március 05., 05:03
comments 42
A Porsche idén még ilyen hagyományos, utcai sportautókat mutatott be a chicagói autoshow-n, de már repülő autókban gondolkodik.
photo_camera A Porsche idén még ilyen hagyományos, utcai sportautókat mutatott be a chicagói autoshow-n, de már repülő autókban gondolkodik. Fotó: SCOTT OLSON/AFP

Az önvezető autó gondolata túl földhözragadtnak bizonyult a világ egyik legismertebb szupersportautógyárának, a Porschénak. Detlev von Platen, a Porsche kereskedelmi igazgatója szerint a gyár inkább repülő autót fejlesztene, ami persze önvezető is lenne, hogy olyanok is vezethessék, akiknek nincs pilótajogosítványuk.

"Ennek volna értelme. Zuffenhausenből (a Porsche gyártelepéről) a stuttgarti reptérre most legalább fél óra az út, ha szerencsém van. Repülve három és fél perc alatt ott lehetnék" - mondta von Platen.

A Porsche a repülő autóval új piacra is betörne. Von Platen szerint a repülő sportkocsi ideális légitaxi lehetne. A légitaxi egyelőre még nem létező szegmens az utasszállításban, de az Uber és társai már vizsgálják a lehetőséget. Az Uber például már 2020-ban tesztelni akarja a légitaxiszolgáltatását Dallasban, Los Angelesben és Dubaiban. A nagy repülőgyárakat is érdekli a terület, az Airbus nemrég bevásárolta magát egy helikopteres taxiszolgáltatásba, a Boeing pedig önvezető repülők fejlesztésén dolgozik.

Amilyen utópisztikusnak hangzik a légitaxi ötlete, annyira közel járhatunk már hozzá. A Porsche anyavállalata, a Volkswagen például már a 2017-es genfi autószalonon bemutatta Pop.Up névre keresztelt repülőautó-koncepcióját. (Via Quartz)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.