Az adatvédelmi hatóság elnökének neve is feltűnt egy gyakorlatilag ismeretlen párt ajánlóívén

bűnügy
2018 március 6., 19:27
comments 105

Miközben az ismert ellenzéki pártoknak egyáltalán nem ment könnyedén a szükséges aláírások összegyűjtése minden körzetben, van egy rakás párt, amiről alig hallhattunk korábban, most mégis simán összeszedték az országos listához szükséges mennyiségű aláírást. 

A jobbikos Alfahíren jelent meg egy cikk kedd este arról, hogy Újpesten az eddigiekhez képest is durva sztori került elő az egyik ilyen rejtélyes párt környékéről. A helyi választási bizottság jobbikos tagja, Szabó Balázs mondta el a lapnak, hogy a mellette ülő munkáspárti delegált, Demel Vilmos döbbenten fedezte fel saját nevét az Origó Párt ajánlóívén, amit elmondása szerint sosem írt alá. Az ügyben feljelentést tett. 

De itt még nem értek vissza a furcsaságok, a Hajrá Magyarország Párt, illetve a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt ívein a Jobbik helyi szervezetének egyik tagja bukkant fel, aki szintén nem írt alá a pártoknak. De mindkét íven szerepelt a KDNP volt budapesti elnökének a neve is. 

A Hajrá Magyarország Párt ívén ráadásul felbukkant  Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének neve is. Péterfalvi az Alfahírnek elmondta, hogy soha nem adta ajánlását ennek a pártnak. 

Szabó beszélt arról is, hogy tíz kamugyanús párt jelöltje ellen emelt kifogást, de indítványát a helyi választási bizottság többsége elutasította. A jobbikus politikus ezután feljelentést tett. Szerinte az is gyanús, hogy ezeknek a pártoknak a delegáltjaival nem lehetett találkozni a kampányidőszak alatt, nyilvános helyen nem gyűjtöttek aláírásokat. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt