Először gázolt halálra gyalogost egy önvezető Uber

Önvezető VolvoFotó: ANGELO MERENDINO

Egy arizonai nő az első áldozata az Egyesült Államokban egyre több helyen tesztelésre engedett önjáró Uber-autóknak - írja a New York Times az arizónai Tempe város rendőrségének közleményére hivatkozva. 

Az autó volánjánál ült ugyan sofőr, de a jármű automata üzemmódban közlekedett,  amikor egy nő átkelt az úttesten, és az autó elütötte. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

A cikk szerint a cég teljes együttműködést ígért az ügy kivizsgálására. Bejelentették, hogy azonnal felfüggesztik a teszteléseket nem csak Tempe városában, de Pittsburghben, San Franciscóban és a kanadai Torontóban is. Az eset feltehetően nagy hullámokat ver majd: az Egyesült Államokban az elmúlt hónapokban már így is megszaporodtak az önvezető autókat ért támadások. 

Az Uber összesen 24 ezer önvezető Volvo vásárlására kötött megállapodást nemrég, miután a Google is bejelentette, hogy a vezető nélküli járművel piacára igyekszik. (New York Times)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.