Egy komplett uszodát kamuzott be a Fidesz a szórólapján

POLITIKA
2018 március 22., 15:28
comments 109

Most kinek higgyen a gödöllői választó? 

Orbán Viktornak, aki azt mondta, amikor március 10-én Gödöllőn járt, hogy megnézte azt a „föltúrt rekettyést, félszántóföldet, vagy legelőt, vagy mi is volna az”, ahol az uszodát szeretnék megépíteni. 

link Forrás

Vagy Orbán helyett a fideszes kampánylapnak, amit most dobtak be a helyieknek, és ott a közös eredményeink között már ott van az uszoda. 

photo_camera Fotó: Hajrá, Magyarország! gödöllői kiadása

Farkas Simon sportoló az oldal alján éppen azért ajánlja a választók figyelmébe Vécsey Lászlót, mert neki sikerült uszodát építtetnie Gödöllőre is:

Orbán Viktor látogatása és az újság terjesztése között eltelt tíz nap, ami elég szűkös időnek tűnik egy uszoda felhúzására, de ki tudja. 

A telek Gödöllő közepén áll, a Szent István Egyetem (valaha az Agrártudományi Egyetem) kertészetéé. Kicsit furán is mutatott, hogy egy takaros kisváros kellős közepén fóliasátrak meg ágyások voltak. Ennél csak az volt furcsább, amikor a 2014-es kampányban váratlanul megjelent a helyszínen Balog Zoltán miniszter, Simicskó István, akkor még csak sportért felelős államtitkár és a Fidesz akkori és mostani országgyűlési képviselőjelöltje, Vécsey László, hogy bejelentsék az uszoda építését, és megalkották ezt:

photo_camera Fotó: Szent István Egyetem

Négy év alatt annyi változott, hogy a vízilabdakapu sajnos eltűnt a szántóföldről, Orbánt ez a látvány fogadta most:

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Ami a  Hajrá, Magyarország című, Vécsey Lászlót népszerűsítő lapban megjelent, az pedig mindössze egy látványterv volt. 

photo_camera Fotó: Gödöllői Uszoda Projekt/Facebook

Gödöllőre 25 éve ígérnek uszodát. Amikor a 2014-es kampányban kivitték a szántóra a kaput, akkor 2,5-3 milliárd forintos beruházásról beszéltek, az átadását 2015. második félévre ígérték. Fél évvel később máris drágult a projekt, a kormány 3,5 milliárdot szavazott meg a gödöllőiek régi álmára. 

Ehhez képest annyira nem történt semmi, hogy az első látványtervek is csak tavaly márciusban jelentek meg.

link Forrás

Ezek a látványtervek jelentek meg most a fideszes kampánylapban a Közös eredményeinknél.

Ezzel az uszodával Vécseyék négy éve ráígértek arra az uszodára, amit a város tervezett saját pénzből és tao-támogatásokból. Harmadával olcsóbb lett volna, igaz kisebb is (ötvenes helyett csak 33 méteres medencével). Nem lényegtelen háttérinformáció, hogy a város polgármestere az a Gémesi György, aki korábbi szövetségesből a Fidesz ellenfele lett már jó pár éve. Amikor megvolt a nagyuszoda bejelentése, a város visszalépett a kisebb projektből. 

Három év után, tavaly 2018 tavaszára ígérték az átadást, a kormány pedig adott még egy milliárdot a projektre, ami így már 4,6 milliárd forintos, az eredeti 2,5 milliárd helyett.

A beruházás levezénylésével megbízott Nemzeti Sportközpont honlapján jelenleg ez szerepel a gödöllői uszodánál:

photo_camera Fotó: mnsk.hu

A kampányban négy éve is megígért uszoda helyén jelenleg föltúrt rekettyés, félszántóföld, vagy legelő, vagy mi is volna az található.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.