Önvezető módban volt a Tesla, amely egy beton sávelválasztónak csapódott Kaliforniában

A kaliforniai Mountain View 101-es autópályáján múlt hét szombaton a beton sávelválasztónak csapódott egy Tesla Model X. Az autóba aztán belerohant két másik jármű is. A 38 éves sofőr meghalt, az autó pedig felgyulladt.

A Tesla most közölte, hogy a jármű önvezető módban volt akkor, amikor a baleset történt. A sofőr másodpercekkel a baleset előtt aktiválta az önvezetést.

A cég a közleményben arra nem tért ki, hogy az autó észlelte-e a sávelválasztót, de az biztos, hogy a sofőr keze nem volt a kormányon. Azt azonban hozzátették, hogy korábban az autó többször is figyelmeztette a sofőrt, akinek volt ideje észlelnie az útakadályt.

Önvezető Tesla legutóbb 2016-ban karambolozott, amikor az autó nem vett észre egy az útját keresztező teherautót. Egy önvezető Uber viszont a hónap közepén elgázolt egy gyalogost Arizónában. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.