Önvezető módban volt a Tesla, amely egy beton sávelválasztónak csapódott Kaliforniában

baleset
2018 március 31., 11:42
comments 215

A kaliforniai Mountain View 101-es autópályáján múlt hét szombaton a beton sávelválasztónak csapódott egy Tesla Model X. Az autóba aztán belerohant két másik jármű is. A 38 éves sofőr meghalt, az autó pedig felgyulladt.

A Tesla most közölte, hogy a jármű önvezető módban volt akkor, amikor a baleset történt. A sofőr másodpercekkel a baleset előtt aktiválta az önvezetést.

link Forrás

A cég a közleményben arra nem tért ki, hogy az autó észlelte-e a sávelválasztót, de az biztos, hogy a sofőr keze nem volt a kormányon. Azt azonban hozzátették, hogy korábban az autó többször is figyelmeztette a sofőrt, akinek volt ideje észlelnie az útakadályt.

Önvezető Tesla legutóbb 2016-ban karambolozott, amikor az autó nem vett észre egy az útját keresztező teherautót. Egy önvezető Uber viszont a hónap közepén elgázolt egy gyalogost Arizónában. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.