Pravoszláv templomot építenek a szerb és ukrán vendégmunkásoknak Nyitrán

A szlovákiai Nyitra képviselő-testülete jóváhagyta egy 3000 négyzetméteres földterület bérlését a pravoszláv egyház számára annak érdekében, hogy aranyozott hagymakupolás pravoszláv templom épülhessen itt a városban dolgozó ukrán és szerb vendégmunkások számára.

A pravoszláv egyház már 8 éve működik a városban 260 bejegyzett taggal, de rendszeresen csak 30-an járnak templomba, igaz, ünnepekkor százan is összegyűlnek.

A Jaguar autógyárat épít Nyitrán, ha ez készen lesz, valószínűleg még több ukrán és szerb vendégmunkás érkezik a városba, akik majd használhatják a templomot.

Az építkezés várhatóan 300 ezer eurót emészt majd fel, az egyház adományokra is számít. (Új Szó)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.