A Fortepan új appjával böngészheted a közeledben készült archív fotókat

1-2 év ötletelgetés és fél év programozói munka után elérhető a régi képeket gyűjtő Fortepan új appja, a ForteGo, amivel a közeledben készült archív fotókat böngészheted. Az elérhető képeket térképes navigációval lehet megtalálni: egy filmcsíkon pörgethetjük végig a pozíciónkhoz legközelebbi fotókat, és ha kiválasztunk egyet, az app segít odatalálni. Ha csinálunk ugyanott egy fotót, az app az archív képet és a mait összefűzi, ezt pedig elmenthetjük vagy megoszthatunk.

A szombati teszten kipróbálták az Egyetem-téren

Fotó: ForteGo

És a Károlyi-kertben:

Fotó: ForteGo

Sajnos a ForteGo egyelőre csak 250 képpel működik. A kísérleti változat a jövő hét végi Budapest100 fesztiválra készült, arra a 23 kisebb-nagyobb térre, ahol nyitott házak várják a látogatókat. Ahhoz, hogy a Fortepan összes, 33 ezer budapesti fotója elérhető legyen a ForteGo-n, még sok szerkesztés kell, a cél pedig az, hogy 1-2 éven belül vidéken is működjön az app. Pár napig még csak az Appstore-ban érhető el, de hamarosan Androidra is ingyen letölthető lesz.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.