Gyújtogattak és romboltak Párizs belvárosában a szélsőbalos tüntetők

Vízágyú és könnygáz bevetésére is szükségük volt kedden a párizsi rendőröknek, miután nagyjából 1200 szélsőbalos, maszkba bújt tüntető verődött össze a belvárosban, hogy megtartsák szokásos május 1-i randalírozásukat. 

A közösségi programnak idén az adott külön apropót, hogy épp ötven év telt el az 1968 diáklázadások óta. Ennek örömére a fiatalok Molotov-koktélokkal, petárdákkal és kövekkel felfegyverkezve láttak hozzá a városkép átrendezéséhez. 

A Black Blocs formációban vonuló szélsőbalosok a szakszervezetek ilyenkor szokásos (békés) felvonulása mellé csapódva gyújtott fel néhány autót és dobált be minden szembejövő ablakot és üveget a város keleti felén, antifasiszta szlogenekkel szórakoztatták magukat, és a Macron-kormányt és a kapitalizmust szidták. 

Az igazán harciasak még kisebb barikádokat is építettek, hogy azok mögül sorozzák meg a nagy számban felvonuló rendvédelmiseket. (Reuters)

Fotó: ALAIN JOCARD/AFP
Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP
Fotó: ALAIN JOCARD/AFP
Fotó: THOMAS SAMSON/AFP
Fotó: NICOLAS MERCIER/CrowdSpark
Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP
Fotó: ALAIN JOCARD/AFP
Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP
Fotó: ALAIN JOCARD/AFP

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.