Gyújtogattak és romboltak Párizs belvárosában a szélsőbalos tüntetők

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Vízágyú és könnygáz bevetésére is szükségük volt kedden a párizsi rendőröknek, miután nagyjából 1200 szélsőbalos, maszkba bújt tüntető verődött össze a belvárosban, hogy megtartsák szokásos május 1-i randalírozásukat. 

A közösségi programnak idén az adott külön apropót, hogy épp ötven év telt el az 1968 diáklázadások óta. Ennek örömére a fiatalok Molotov-koktélokkal, petárdákkal és kövekkel felfegyverkezve láttak hozzá a városkép átrendezéséhez. 

A Black Blocs formációban vonuló szélsőbalosok a szakszervezetek ilyenkor szokásos (békés) felvonulása mellé csapódva gyújtott fel néhány autót és dobált be minden szembejövő ablakot és üveget a város keleti felén, antifasiszta szlogenekkel szórakoztatták magukat, és a Macron-kormányt és a kapitalizmust szidták. 

Az igazán harciasak még kisebb barikádokat is építettek, hogy azok mögül sorozzák meg a nagy számban felvonuló rendvédelmiseket. (Reuters)

Fotó: ALAIN JOCARD/AFP
Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP
Fotó: ALAIN JOCARD/AFP
Fotó: THOMAS SAMSON/AFP
Fotó: NICOLAS MERCIER/CrowdSpark
Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP
Fotó: ALAIN JOCARD/AFP
Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP
Fotó: ALAIN JOCARD/AFP

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.