Gyújtogattak és romboltak Párizs belvárosában a szélsőbalos tüntetők

2018 május 1., kedd 16:17
189

Vízágyú és könnygáz bevetésére is szükségük volt kedden a párizsi rendőröknek, miután nagyjából 1200 szélsőbalos, maszkba bújt tüntető verődött össze a belvárosban, hogy megtartsák szokásos május 1-i randalírozásukat. 

A közösségi programnak idén az adott külön apropót, hogy épp ötven év telt el az 1968 diáklázadások óta. Ennek örömére a fiatalok Molotov-koktélokkal, petárdákkal és kövekkel felfegyverkezve láttak hozzá a városkép átrendezéséhez. 

A Black Blocs formációban vonuló szélsőbalosok a szakszervezetek ilyenkor szokásos (békés) felvonulása mellé csapódva gyújtott fel néhány autót és dobált be minden szembejövő ablakot és üveget a város keleti felén, antifasiszta szlogenekkel szórakoztatták magukat, és a Macron-kormányt és a kapitalizmust szidták. 

Az igazán harciasak még kisebb barikádokat is építettek, hogy azok mögül sorozzák meg a nagy számban felvonuló rendvédelmiseket. (Reuters)

Fotó: ALAIN JOCARD/AFP
Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP
Fotó: ALAIN JOCARD/AFP
Fotó: THOMAS SAMSON/AFP
Fotó: NICOLAS MERCIER/CrowdSpark
Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP
Fotó: ALAIN JOCARD/AFP
Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP
Fotó: ALAIN JOCARD/AFP

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt