Trump maga diktálta az egészségi állapotáról szóló orvosi "szakvéleményt"

külföld
2018 május 02., 06:33
comments 172

A 2016-os amerikai elnökválasztási kampány egyik vidám pillanata volt, amikor Donald Trump kampánystábja nyilvánosságra hozta a jelölt egészségügyi állapotáról készült "orvosi" "szakvéleményt".

"A szövegben előforduló fordulatok nagyon hasonlítanak egy ismert amerikai közszereplő, bizonyos Donald Trump szavajárására" - fogalmaztam meg magam is a gyanút azok után, hogy a levélben Trump "elképesztően kiváló" laboreredményeit emlegették, melyek a "szakvéleményt" író "orvos" szerint "kizárólag pozitív" eredményeket mutattak. Amely laboratóriumi teszteredmények esetén nem a legjobb hír, tekintve, hogy a pozitív eredmény ez esetben a gyanú megerősítését jelenti.

Aki arra gondolt, hogy ezt a "szakvéleményt" biztosan nem orvos írta, jól gondolta. Harold Bornstein, Trump régi háziorvosa most a CNN-nek adott nyilatkozatában beismerte, hogy a "szakvéleményt" maga Trump mondta tollba.

Bornstein és Trump viszonya eléggé megromlott Trump elnökké választása óta. Részben azért is, mert az elnök beiktatása után Bornstein állítása szerint Trump testőre "lerohanta" a rendelőjét, és elkobozott minden, Trump egészségéről szóló iratot. Mindezt azután, hogy a New York Timesban megjelent egy cikk arról, hogy Bornstein kopaszodás elleni gyógyszert írt fel az elnöknek. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.