Peller Mariann éppen most csinál világméretű bizniszt a Virtuózok című, köztévén futó komolyzenei tehetségkutatóból

Média
2018 május 12., 06:33
comments 80

photo_camera Peller Mariann

Ezúttal nem magyar tévék vásárolnak sikeres nemzetközi formátumot, hanem egy magyar fejlesztésű tévéműsor futhat be potenciálisan világméretű karriert. 

A Peller Mariann producer cége által kifejlesztett Virtuózok komolyzenei tehetségkutató showműsor licenszjogait a brit Fulwell 73 produkciós cég szerezte meg, hogy Nagy-Britanniában és Amerikában csinálja meg az adás helyi verzióját. A Fulwell 73 olyan műsorokat gyártott eddig, mint a Sounds Like Friday Night, a The Late Late Show és a Roast Battle.

Mindezt Peller New Yorkban jelentette be.

A Virtuózok nemzetközi terjesztésére Peller külön céget alapított az Egyesült Királyságban Virtuosos Holding Ltd. néven. Most ebbe a cégbe szállt be részvényesként Placido Domingo operaénekes, illetve Linda Mei He, a kínai Wailian Education Group tulajdonosa. A híres befektetők pénzéből a nemzetközi terjeszkedést tervezik finanszírozni.

A hírről a Reuters is beszámolt, Domingo részvételét emelve ki. A hírügynökségnek Peller azt nyilatkozta, hogy a műsorban a fiatal tehetségek szerepeltetésével modern, friss hagulatot adnak a klasszikus zenének. 

A Reuters cikkében megszólalt Amira Abouzahra, a tavalyi verseny legfiatalabb kategóriájában győztes, 12 éves budapesti hegedűs is, elmesélve, hogy a műsor azáltal motiválja a fiatal zenészeket, hogy ha másokat látnak játszani, és jobbak szeretnének lenni náluk, akkor többet fognak gyakorolni.

Amira édesanyja magyar, édesapja pedig egyiptomi.

Update: a cikk első változatában tévesen írtam, hogy a Virtuózokat fejlesztő Peller Mariann azonos lenne a tévés-rádiós műsorvezető Peller Mariannal.

(via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.