Lakatos Béla csak akkor maradhat polgármester, ha elmegy pszichiáterhez

Ács polgármestere egy Facebook-bejegyzésben tudatta a választóival, hogy a képviselőtestület „továbbra is bizalmat szavazott neki azzal a feltétellel, hogy a kimerültségéből fakadó, nem elfogadható viselkedését hajlandó kezeltetni pszichiáter segítéségével”, illetve hogy amennyiben továbbra is így viselkedik, akkor önként lemond - írja az Index.

A szokatlan eljárás előzménye, hogy kikerültek a netre erősen megvágott videó- és hangfelvételek, amelyeken az országosan is ismert pedagógus és politikus szidalmazza és fenyegeti városházi és iskolai kollégáit. Ezt a kormánymédia nagy örömmel csócsálta, és Lakatos szerint a cél az ő lejáratása volt, de ettől még elismeri, hogy hibázott, és az érintettektől elnézést kér.

Az Indexek azt mondta:

az utóbbi időszak nagyon megviselte, mert nemrég agydaganatban meghalt egy 19 fiú, akit a saját fiaként szeretett, ezért is viselkedhetett így.

Lakatos korábban fideszes volt, de már függetlenként lett Ács polgármestere, az áprilisi választáson pedig a Momentum színeiben indult, de csak harmadik lett. Április 8. után még azt nyilatkozta, nincs lelki ereje folytatni a politizálást a vereség után.