Kigyulladt egy angyalföldi irodaház, a dolgozókat kimenekítették

Budapest
2018 június 13., 05:57
comments 330

Cikkünk folyamatosan frissül.

Valami nagyon füstöl Pest északi felén
photo_camera Valami nagyon füstöl Pest északi felén Fotó: Olvasónk, Attila felvétele

"Valami ég Pesten" - írta kora délelőtt olvasónk, Attila, aki a Párizsi Nagyáruházból készítette ezt a felvételt. A tájolásban némi segítséget nyújt a távolban, a gomolygó füstfelhőtől balra látható két magas épület, a Duna Tower és a Rendőrpalota.

UPDATE 9:59: Legfrissebb értesüléseink szerint a Ramiris Europe Kft. Frangepán utcai székháza ég. Az épületet kiürítették, a dolgozókat saját cuccaikért se engedik vissza.

UPDATE 11:35: A Katasztrófavédelem legfrissebb közleménye szerint "körülhatárolták" a tüzet, így továbbterjedni már nem tud. A környéket kiürítették, "több száz embert kísértek biztonságos helyre". A katasztrófavédelem mozgólaborja nem mutatott ki egészségre káros értéket semmilyen anyagból.

UPDATE 11:49: A tűz szemtanúja, Gábor beszámolója szerint mostanra valóban sikerült megfékezni a tüzet. "A raktár teljesen kiégett, az irodaház látszólag megmenekült, bár azt nem látom, hogy bent mi van" - mondta. A tűzoltók az egész környéket lezárták, így most már ő is elhagyta a helyszínt.

photo_camera Fotó: Olvasónk, Andrea felvétele

UPDATE 10:03: Sikerült elérnünk egy helyszínen tartózkodó szemtanút, aki ebben az irodaházban dolgozott. Mint mondta, nagyjából húsz perce kezdődött a tűz, az egyik raktár kezdett füstölni. "Egyből kiürítették az épületet, elvileg sikerült mindenkit kimenekíteni" - mondta Gábor. Elmondása szerint rengeteg tűzoltó, rendőr és mentő érkezett a helyszínre, az épületet a tetőről, illetve a környező utcákból is oltják. "Nagyon gyorsan terjednek a lángok" - mesélte.

photo_camera Fotó: Olvasónk, Győző felvétele

A helyzetet bonyolítja, hogy az egyik mellékutcát, a Csizma utcát munkálatok miatt lezárták, itt több autó is beragadt. Gábor beszámolója szerint az útépítésen dolgozók most rohamtempóban kezdték betemetni az árkokat, hogy utat nyissanak nekik.

UPDATE 11:05: Olvasónk, Sándor beszámolója szerint 9:50 körül a közeli Honda-szalonból is elkezdték kimenekíteni a járműveket. Elmondása szerint ez is okozott némi fennakadást a mentésben.

link Forrás

UPDATE 10:15: Gábor szerint a tűzoltók megfeszített munkája ellenére egyelőre nem tűnik úgy, hogy sikerült volna megfékezni a lángokat. A fenti és az alábbi videót is ő készítette:

link Forrás

UPDATE 10:35: Jelentkezett egy másik szemtanú is. Alexandra szerint "már csillapodik a tűz", de "nagyon magasak voltak a lángok". Alexandra is készített videót:

link Forrás

Közben Gábor is bejelentkezett újra, beszámolója szerint már a Csizma utcát is kiürítették, és még egy rendőrségi vízágyú is kiérkezett a helyszínre. Sőt, azóta már egy második vízágyú is érkezett.

photo_camera Fotó: Olvasónk, Gábor felvétele

UPDATE 11:20: Olvasónk, Szilvia a Dunavirág utcából fotózta le a tüzet. Mint írja, már ott is érezni a füstszagot:

photo_camera Fotó: Olvasónk, Szilvia felvétele
Budáról nézve egészen félelmetesnek tűnik a Parlament felett gomolygó gombafelhő.
photo_camera Budáról nézve egészen félelmetesnek tűnik a Parlament felett gomolygó gombafelhő. Fotó: Olvasónk, Barnabás felvétele
photo_camera Fotó: Olvasónk, István felvétele
photo_camera Fotó: Olvasónk, Balázs felvétele

Ez alapján a tűz valahol Angyalföld és Újpest határán éghet. Kerestem az ügyben a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, egyelőre sikertelenül. Amint megtudunk bármi konkrétumot, frissítjük a cikket.

UPDATE 10:32: Telefonon ugyan továbbra sem sikerül elérnem a Katasztrófavédelmet, de honlapjukon már nyilvánosságra hozták, hogy "egy műszaki berendezések raktározására szolgáló háromezer négyzetméteres raktárépület" gyulladt ki. A tűzoltók 12 járművel vonultak ki a Frangepán utcába. "Több, mint harminc fővárosi hivatásos tűzoltó kezdte meg az oltási munkálatokat. A tűz jelenleg még veszélyezteti a közelben álló irodaépületet is" - írják.

link Forrás
photo_camera Fotó: Olvasónk, Gábor felvétele
photo_camera Fotó: Olvasónk, Gábor felvétele
photo_camera Fotó: Olvasónk, Károly felvétele
photo_camera Fotó: Olvasónk, Zsolt felvétele

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.