Agyrákos donor szöveteit kapta meg három csecsemő és egy felnőtt a szívbillentyűbankból

Egészségügy
2018 június 22., 08:32
comments 33

Súlyos hibát követtek el egy állami fenntartású ausztrál szövetbankban, ahol szívbillentyűket és szívbillentyűszövetet tárolnak. Egy olyan donor szöveteit operáltak ugyanis bele 3 csecsemő és 1 felnőtt szívbeteg szervezetébe, aki rosszindulatú agydaganattól szenvedett.

Queensland állam egészségügyi hatóságának vezetője, Jeannette Young "szörnyű hibának" nevezte az esetet, de azonnal hozzátette azt is, hogy "hihetetlenül kicsi" az esélye annak, hogy a betegeknek bármi további problémája származzon ebből.

Mind a négy érintett családot tájékoztatták a problémáról, az érintettek egészségi állapotát pedig folyamatosan ellenőrzik. Ezt, miután szövetátültetésen estek át, amúgy is megtennék egyébként.

A hatóságok valószínűtlennek tartják, bár kizárni egyelőre nem tudják, hogy mások is kaphattak potenciálisan veszélyes szöveteket.

A szövetbanknál ettől függetlenül is állt a bál egy ideje, a működését is felfüggesztették korábban, de az még pénzügyi problémák miatt történt.

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.