Musk minitengeralattjáró építésével szállna be a thai gyerekek mentésébe

Egy aprócska, felnőtt búvárok által hordozható tengeralattjáró megépítését vetette fel Elon Musk vállalkozó, akinek mérnökei korábban már jártak a Tham Luang barlangnál, hogy tájékozódjanak a lehetőségekről.

A mentésről itt tudósítunk.

Musk szombat este posztolta, hogy lenne egy megoldásuk a mentésre: egy aprócska tengeralattjárót le tudnak gyártani 8 óra alatt, és 17 óra alatt a helyszínre is tudnák szállítani. 

A Musk szerint a robusztus, de apró járműben a Falcon rakéták oxigéncirkuláló rendszerét használnák fel, hogy a barlangjáratok vízzel elöntött szűk átjáróin át ki tudják juttatni a gyerekeket.

Miután azonban a mentőcsapat vasárnap hajnalban bejelentette az indulást, Musk azt üzente, sok sikert kíván a mentéshez, és elégedett, hogy ilyen gyorsan sikerült elkezdeni a műveletet. (Azért kell sietni, mert az esőzések miatt a barlangban a víz folyamatosan emelkedik.)

Az első elképzelés szerint Muskék egy vájatot fúrtak volna felülről a barlangba, miután Boring nevű vállalkozása alagutak fúrásával és geológiai mérésekkel foglalkozik.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.