Tíz percig szidta Egyiptomot a Facebookon - Nyolc év börtönre ítélték

külföld
2018 július 08., 12:34
comments 183

Amíg Egyiptomban van az ember, jobb ha nem mond semmit - ez következik abból a brutális perből, amiben súlyos börtönre ítélték  Mona el-Mazbouh-t.

A 24 éves libanoni nő nyaralni ment Egyiptomba, de nem tetszett neki. Észrevételeiről kirakott egy 10 perces videót a Facebookra, amin trágár szavakkal - és a bíróság szerint Istent káromolva - mindennek nekiesett, ami egyiptomi: az ottani Ubertől kezdve az éttermekig, és általában is szidta az egyiptomiakat.

Mona el-Mazbouh
photo_camera Mona el-Mazbouh Fotó: Youtube

Álhírek terjesztéséért, Egyiptom rossz hírének keltéséért, a társadalmi rend aláásásáért, és a vallási érzékenység megsértéséért beperelték, és most első fokon nyolc év letöltendő börtönre ítélték. Pedig később kirakott egy másik videót is, amin próbált visszakozni, és azzal is érvelt, hogy az egyiptomiak félreértették a libanoni arab akcentusban elmondott gondolatait.

Az ügyvédje reméli, hogy a hónap végén tartandó másodfokú tárgyaláson enyhítik az ítéletét. (cairoscene)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.