Pedofilnak nevezte Elon Musk a thai gyerekeket mentő búvárt

Tbg
baleset
2018 július 16., 06:32
comments 279

Most, hogy a gyerekek és edzőjük már biztonságban lábadoznak a több mint kéthetesre nyúlt, tragikusan kezdődő, de szerencsésen végződő barlangtúra után, eljött az ideje a legfontosabb dolgoknak: a gyerekes vitának.

Vasárnap Elon Musk ugyanis lepedofilozta azt a brit búvárt, aki a mentést irányította, és jelentős szerepe volt annak, hogy az egyébként igen kockázatos barlangi mentés sikeresen lezárult.

A vállalkozó azóta már törölte a bejegyzését Twitter-csatornájáról, de az internet nem felejt:

link Forrás

„Tudod, mit? Ne fáraszd magad a videóval. Majd megcsináljuk, ahogy végigmegyünk a minitengeralattjáróval a Cave 5-ön... Bocs, pedó csákesz, csak kérned kellett volna.” - írta.

Írta tehát az azóta már törölt posztban az enterprenőr, akit láthatóan teljesen összezavart, hogy nem hirtelen jött találmányával mentették meg végül a 13 fős csapatot. 

Musk és a búvárok vitája azóta zajlik, hogy a mentés előtti utolsó napokban a Tesla és a Falcon-rakéták gyártója bejelentette, azonnal feltalálnak és legyártanak egy olyan merev testű kapszulát, tengeralattjárót, amivel ki lehet hozni a focistagyerekeket.

Az ötlettel azonban két probléma is volt: egyfelől idő nem nagyon volt a jármű elkészítésére, a barlangba ugyanis az esőzések miatt bármikor újra elkezdhetett volna emelkedni a vízszint; illetve a kacskaringós járatokon egyáltalán nem biztos, hogy átfért volna a gyerektestre méretezett jármű.

Elon Musk minitengeralattjárójának tesztelése egy medencében, ahol rudakkal próbálták szimulálni a barlangi körülményeket. A thai barlang, amiben a gyerekek bennrekedtek, a legszűkebb pontján mindössze 38 centi átmérőjű.
photo_camera Elon Musk minitengeralattjárójának tesztelése egy medencében, ahol rudakkal próbálták szimulálni a barlangi körülményeket. A thai barlang, amiben a gyerekek bennrekedtek, a legszűkebb pontján mindössze 38 centi átmérőjű.

Erről a mentésről utólag beszélt Vern Unswort, a mentést irányító búvár, aki egyébként nem finomkodott Musk ötletéről beszélvén, amit csak PR-mutatványnak nevezett, és azt javasolta a vállalkozónak, hogy „dugja fel magának”. Mint mesélte, Musk a helyszínre is kilátogatott, ahonnan "a lehető a leggyorsabban megkérték a távozásra", számolt be a búvár.

Az odamondogatás azóta ment Musk és a mentők között, hogy azok lemondták Musk felajánlását. A Guardian azt írja, a búvárt egyelőre nem érték el. Kérdés, hogy perel-e Musk megjegyzése miatt, amely bizonyíték hiányában rágalmazásnak is tekinthető. 

A vállalkozó ebben az évben egyébként nem először rohan ki Twitteren. Tavasszal az újságírókat szidta, amiért a sajtó a Tesla autógyár problémáiról - összetörő autókról, a 3-as modell csúszásáról - cikkezett. (TIME)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.