Elon Musk bocsánatot kért a búvártól, akit minden bizonyíték nélkül nyilvánosan lepedofilozott

külföld
2018 július 18., 08:03
comments 76

Bár lehet, hogy Elon Musknak elment az esze, annyi még megmaradt, hogy pár nap után bocsánatot kérjen képtelen és felháborító vádaskodása miatt. Musk több millió követője és a Twitter nyilvánossága előtt szimplán "pedo csávónak" nevezte a Thaiföldön élő brit barlangi búvárt, Vern Unsworthot, aki vette magának a bátorságot, és kritizálni merte Muskot a "minitengeralattjárós" PR-mutatványa miatt. Azért raktam idézőjelbe a "minitengeralattjárót", mert az talán túlzó név arra a szigetelt hengerre, amit két-három búvárnak kellett volna átráncigálnia a szűk barlangi járatokon.

Unsworth kritikája ez utóbbira hívta fel a figyelmet, a mentésben is részt vevő búvár szerint ugyanis a másfél méter hosszú hengerrel nem lehetett volna átjutni a legszűkebb járatán annak a thaiföldi barlangnak, ahol 12 gyerek és a fociedzőjük bennrekedt. Unsworth szerint mivel a "minitengeralattjáró" gyakorlatilag használhatatlan volt, Musk egész akciója csupán hírverésnek, önreklámnak volt jó.

Musk, aki elég nehezen viseli, ha valaki bírálni meri, erre kezdett twitteres ámokfutásba. Azt, hogy Unsworth pedofil lenne, saját bevallása szerint is csupán arra alapozta, hogy idős brit férfiként Thaiföldön és, ami szerinte "gyanús". De amikor egy követője számon kérte az alaptalannak tűnő, de annál súlyosabb vádaskodásért, azt írta vissza, hogy hajlandó egy aláírt dollárba fogadni, hogy igaza van.

Aztán mégis törölte a vádaskodó tweetjeit, most pedig, miután Unsworth hétfőn bejelentette, hogy jogi lépéseket fontolgat a rágalmazó milliárdos ellen, nyilvánosan is bocsánatot kért. Mint mondta, csak a düh beszélt belőle, amikor súlyos és alaptalan rágalmakkal próbálta bemocskolni bírálóját.

Mondjuk a bocsánatkérése elég felemásra sikerült, mert utána tovább gyalázta és ezúttal hazugsággal vádolta Unsworthot. "Indulatból beszéltem, mert feldűhített Unsworth számos hazugsága és az, hogy azt javasolta, hogy szexuális kapcsolatot létesítsek a minitengerallatjáróval, amit kedvességből építettem a búvármentőcsapat vezetőjének iránymutatásai alapján" - mondta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.