Németországban létesülhet az első európai Tesla-gyár

üzlet
2018 július 30., 19:05
comments 151
Elon Musk és a Tesla új szuperautója, az 1,9 másodperc alatt nulláról százra gyorsuló Roadster
photo_camera Elon Musk és a Tesla új szuperautója, az 1,9 másodperc alatt nulláról százra gyorsuló Roadster Fotó: Tesla

Az MTI a Wall Street Journal alapján ír arról, hogy a Tesla két német tartomány hatóságaival is egyeztetéseket folytat az első európai Tesla-üzem létesítéséről, és mindkét tartomány örömmel fogadná az elektromos autógyárat. 

Az alapító-tulajdonos Elon Musk már júniusban utalt rá, hogy Németország, alkalmas helyszíne lenne az akkumulátorokat és autókat egy tető alatt gyártó üzemnek, különösen a Benelux-államokhoz közelebb eső része, de a cég vezetése állítólag holland hatóságokkal is egyeztet.  

A német megoldás azért is életszerű, mert a Tesla két éve felvásárolt egyik vállalata, a Tesla Grohmann Automation néven futó, automatizált gyártási technológiára specializálódott cég telephelye Németországban, Prüm városban, a német-belga határ mellett fekszik. 

Musk júniusban jelentette be, hogy akkumulátorgyárakat építenek Európában és Sanghajban. Előbbi pontos helyszínéről év végéig születik döntés. Musk összesen 12 termelőüzemet szeretne létesíteni világszerte.     

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.