Elítélték, börtönbe megy Trump volt kampányfőnöke, Paul Manafort

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Csalás miatt összesen nyolc vádpontban bűnösnek találták és elítélték Donald Trump kampányfőnökét, a 69 éves Paul Manafortot. 

Paul Manafort június 15-i meghallgatásánFotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

A tanácsadó ellen adócsalás vádjával öt, banki csalás vádjával pedig két pontban emeltek vádat, és megvádolták azért is, mert „elfeledkezett” említést tenni az adóhatóságoknak egy külföldi bankszámlájáról is. 

Az amerikai sajtó Robert Müller különleges ügyész vizsgálatainak első nagy győzelmeként ünnepli az ítéletet, aminek eredményeként Manafortnak hosszú börtönbüntetéssel is számolnia kell.  

A Mueller irányította bizottság októberben Manafort ukrán politikusoknak végzett lobbitevékenységével összefüggő ügyletek, illetve adóelkerülés miatt emeltetett vádat.

A vádpontok többsége kampányfőnöki pozícióját megelőző tevékenységéhez kötődik, de volt olyan is, amely még a Trump-kampány időszakát is érintette. 

A tudósítások szerint Manafort - aki már a tárgyalásra is fegyházból érkezett, mivel a tanúk befolyásolásának kísérlete miatt őrizetbe vették, - lefagyva hallgatta a bíró ítéletet. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.