Előléptették az argentin rendőrnőt, aki megszoptatott egy síró gyereket egy kórházban

külföld
2018 augusztus 22., 14:11
comments 231

Több mint százezer alkalommal osztották meg argentin közösségi oldalakon azt a fotót, amin egy rendőrtiszt látható, amint szoptat egy rábízott csecsemőt. Celeste Ayala épp szolgálat közben járt a Sor María Ludovica gyermekkórházban, amikor hangos gyermeksírást hallott meg. 

Miután egyeztetett a kórház vezetőségével, megetette a kisgyereket, akit nemrég szakítottak el az anyjától. A szoptató rendőrnőről egy kollégája készített egy fotót, ami aztán hatalmas karriert futott be az interneten. 

Az eset ráadásul augusztus 14-én történt, ami Argentínában épp a rendőrnők napja. Azóta Ayala rengeteg megkeresést kapott a sajtótól. Mint az interjúiban elmondta, hamar rájött, hogy a gyerek éhes lehet, mivel ujjait a szájába rakta. Ekkor kért engedélyt a személyzettől, hogy megölelhesse, majd megetethesse. 

Mint mondta, szívszorító pillanat volt ilyen állapotban látni a csecsemőt, és a társadalomnak sokkal érzékenyebbnek kéne lennie a gyerekek hogylétére. 

A helyi sajtó azóta megírta, hogy a kisgyerek rendkívül rossz állapotban volt, öt testvérével együtt azért szakították el a családjától, mert nagyon alultápláltak voltak. 

Az országos hírnév Ayala karrierjére is kihatott, és az eset után őrmesterré léptették el. Buenos Aires tartomány belügyminisztere, Cristian Ritondo arról posztolt az előléptetés után, hogy szeretnék megköszönni Ayalának a szeretet e spontán gesztusát, mellyel megnyugtatta a síró csecsemőt. Épp az ilyen rendőrök azok, akikre büszkék lehetnek, és ilyen rendőröket akarnak, tette hozzá a miniszter. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.