Tűzvész a riói nemzeti múzeumban

külföld
2018 szeptember 03., 02:34
comments 8
Tűzvész pusztított a brazil Nemzeti Múzeum riói központi épületében. A károk egyelőre felbecsülhetetlenek.
photo_camera Tűzvész pusztított a brazil Nemzeti Múzeum riói központi épületében. A károk egyelőre felbecsülhetetlenek. Fotó: CARL DE SOUZA/AFP

Tűzvész pusztított a brazil Nemzeti Múzeumban Rio de Janeiró-ban. A tűz már zárás után lobbant fel, így senki sem sérült meg, az okozott kár viszont egyelőre felbecsülhetetlen.

link Forrás

A televíziós híradások alapján a múzeum történelmi épületének szinte egésze lángolt, ez alapján úgy tűnik, hogy az idén kétszáz éves múzeum kiállítási tárgyainak nagyobbik része legalábbis megrongálódhatott, ha nem egyenesen megsemmisült.

photo_camera Fotó: CARL DE SOUZA/AFP

A riói Brazília egyik legrégibb, Dél-Amerika egyik legjelentősebb múzeuma hatalmas geológiai, botanikai , paleontológiai és archeológiai gyűjteménye van. Maga az épületegyüttes 1808 és 1821 között a gyarmatosító portugál királyi család rezidenciája volt, 1822 és 1889 között a brazil császári család lakott benne, majd 1889-től 1991-ig a köztársasági alkotmányozó gyűlés működött a falai között, mielőtt 1992-ben úgy döntöttek, hogy az 1818-ban VI. János király által alapított Nemzeti Múzeum kapja meg.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Paulo Knauss, a történeti múzeum igazgatója a GloboNews tévéadónak nyilatkozva a brazil kultúra tragédiájának nevezte a tűzesetet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.