Elon Musk gyerekerőszakolónak nevezte a thai gyerekeket megmentő brit búvárt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az utóbbi időben mentálisan látványosan megborult Elon Musk ámokfutása folytatódik, ellenfele pedig ismét a thai gyerekeket a barlangból kimentő brit búvár,  Vernon Unsworth. 

Júliusban, miközben az egész világ a thai gyerekek megmentésére figyelt, a minitengeralattjáró fejlesztését felajánló, de végül lepattintott Musk már egyszer betámadta Unsworthot, és Twitteren pedofilnak nevezte. Állítását semmivel nem támasztotta alá, és a nemzetközi felháborodás hatására akkor végül elnézést kért a 12 gyerek megmentésében hatalmas szerepet vállaló férfitól. 

Musk, aki azokban a napokban mindent megtett, hogy valahogy becsatlakozhasson a mentési munkálatokba, de nem járt sikerrel, nem tudta elengedni a témát: a Buzzfeed kedden publikált két új emailt a Tesla és a SpaceX vezérétől, melyekben többek között kibaszott seggfejnek nevezte az újságírót, aki foglalkozott a történettel, majd újabb vádakat fogalmazott meg a brit férfival szemben, ismét bármiféle bizonyíték említése nélkül. 

Musk többek között egy egyedülálló, fehér brit férfinak nevezte Unsworthot, aki az elmúlt 30-40 évben rendszeresen utazott vagy élt is Thaiföldön, és azt mondta, hogy a férfi egy 12 éves gyerekmenyasszony miatt költözött  Chiang Rai városába, ami ismert a gyermekkereskedelemről. 

A Buzzfeed azt állítja, hogy utánanézett Musk állításainak, de semmi ilyesmire utaló jelent nem találtak Unsworth életében, és nem tudják, Musk honnan szedi mindezt. 

Unsworth már az első támadások miatt pert fontolgatott, most pedig jelezte, hogy tényleg keresetet nyújt be Musk ellen. Ügyvédje elfogadhatatlannak nevezte Musk aljas és hazug kampányát, és jelezte, hogy perelni fognak. 

Musk amúgy épp azért írt a lapnak, mert foglalkoztak azzal, hogy a brit férfi esetleg perelhet. A Tesla CEO-ja arról írt, hogy nézzenek inkább utána annak, mi történt, és ne védjenek tovább gyerekeket megerőszakolókat. Azt is írta, hogy kibaszottul reméli, hogy be fogja őt perelni Unsworth. 

A mostani botrány nem jött jókor a Teslának, mivel Musk az utóbbi időben meglehetősen impulzívan szokott Twitterezni, és többek között egyszer azt állította, hogy sikerült tőkét biztosítania ahhoz, hogy cégét kivigye a tőzsdéről, a váratlan bejelentést azonban sem a tőzsdefelügyelet, sem a cég befektetői nem díjazták. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.