Salvini arra számít, hogy néhány hónap múlva Orbán Viktorral fogják kormányozni Európát

külföld
2018 szeptember 14., 16:18
comments 480

"Meggyőződésem, hogy néhány hónap múlva Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel együtt kormányozzuk Európát" - jelentette ki az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint Matteo Salvini olasz belügyminiszter pénteken Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárral Bécsben tartott találkozója után.

Az olasz miniszter elmondta azt is, hogy Magyarország, illetve a magyar nép ellen tervezett uniós szankciók politikailag motiváltak és őrültséget jelentenek. 

Az osztrák szélsőjobboldali Szabadságpártból érkező Heinz-Christian Strache kijelentette: Orbán Viktor "tiszteletet és köszönetet érdemel" azért, mert 2015-ben megvédte és biztosította az EU külső határait, amikor minden más ország ezen a téren kudarcot vallott. Kitért arra is, hogy a jelenlegi - osztrák - uniós elnökség olyan Európát akar, amely megvédi magát. Strache ezért Ausztria teljes támogatásáról biztosította Olaszországot és azokat az uniós tagállamokat is, amelyek az EU külső határa mentén helyezkednek el. "Ezeket az országokat nem szabad cserben hagyni" - tette hozzá. 

A két szélsőjobboldali politikus pártjaik, az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és az olasz Liga további együttműködését jelentette be a jövő májusban esedékes európai parlamenti (EP-) választások előtt. 

"A jövő évi választáson teljesen megváltoztatjuk Európát, és elűzzük a szocialistákat az európai kormányokból" - hangoztatta az APA szerint Salvini. "Sok más párttal, országgal és kormánnyal dolgozunk azon, hogy jövő májusban megváltoztassuk a kontinens történelmét" - tette hozzá az olasz belügyminiszter.

Az osztrák alkancellár ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: az FPÖ tovább kívánja mélyíteni és erősíteni az együttműködést a Ligával.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.