Az új kubai elnök támogatja a melegházasságot

külföld
2018 szeptember 17., 09:38
comments 75

Miguel Díaz-Canel, aki áprilisban vette át az elnökséget Raúl Castrótól, arról beszélt egy tévéinterjúban, hogy támogatja, hogy mindenféle korlátozás nélkül elismerjék az emberek közötti házasságot. Díaz-Canel elmondta, hogy meg akarják szüntetni a diszkriminációt a társadalomban. Egyébként Kubában most dolgoznak az alkotmány átalakításán, ami eddig férfi és nő kapcsolataként határozta mega házasságot.

Miguel Diaz-Canel kubai elnök
photo_camera Miguel Diaz-Canel kubai elnök Fotó: YAMIL LAGE/AFP

A melegekhez való hozzáállás az utóbbi években jelentősen változott az országban. Ebben a folyamatban nagy szerepe volt, hogy az előző elnök lánya, Mariela Castro vezeti szexuális nevelésért felelős nemzet ki központját, ahol támogatta a melegek jogainak elismerését.

Az elnök az amerikai-kubai kapcsolatokról azt mondta, hogy hanyatlóban vannak, de fenntartják a csatornákat a párbeszédre. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.