Jeremy Corbyn támogatna egy második népszavazást a brit EU-tagságról, ha a pártja ezt akarja

külföld
2018 szeptember 23., 11:47
comments 175

A brit Munkáspárt elnöke támogatna egy újabb népszavazást a brit EU-tagságról, ha a párt tagsága is ezt akarja. A párt éves kongresszusán hamarosan szavazást tartanak arról, hogy a párt támogasson-e egy esetleges újabb népszavazást a brit EU-tagságról.

Jeremy Corbyn a Munkáspárt hivatalosan hétfőn kezdődő liverpooli kongresszusának helyszínén, a BBC-nek azt mondta: ő inkább az előrehozott parlamenti választásokat pártolná, mint az újabb EU-népszavazást, de tartja magát a kongresszus bármilyen demokratikus döntéséhez, amely őt is kötelezi.

Jeremy Corbyn
photo_camera Jeremy Corbyn

Corbyn korábbi nyilatkozataiban egyértelműen jelezte, hogy nem híve az újabb népszavazásnak a brit EU-tagságról, és a vasárnapi BBC-interjúban sem tett utalást arra, hogy a liverpooli kongresszuson támogatná-e a második referendum kezdeményezését, ha ezt a küldöttek szavazásra bocsátják. Corbyn egyébként szintén szkeptikus az EU-val szemben, az 1975-ös népszavazáson is nemmel szavazott.  

Az Observer megbízásából készített legfrissebb felmérés szerint ugyanakkor a Munkáspárt tagjainak elsöprő többsége, 86 százaléka új népszavazást szeretne. (BBC/Reuters/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.