Jeremy Corbyn támogatna egy második népszavazást a brit EU-tagságról, ha a pártja ezt akarja

A brit Munkáspárt elnöke támogatna egy újabb népszavazást a brit EU-tagságról, ha a párt tagsága is ezt akarja. A párt éves kongresszusán hamarosan szavazást tartanak arról, hogy a párt támogasson-e egy esetleges újabb népszavazást a brit EU-tagságról.

Jeremy Corbyn a Munkáspárt hivatalosan hétfőn kezdődő liverpooli kongresszusának helyszínén, a BBC-nek azt mondta: ő inkább az előrehozott parlamenti választásokat pártolná, mint az újabb EU-népszavazást, de tartja magát a kongresszus bármilyen demokratikus döntéséhez, amely őt is kötelezi.

Jeremy Corbyn

Corbyn korábbi nyilatkozataiban egyértelműen jelezte, hogy nem híve az újabb népszavazásnak a brit EU-tagságról, és a vasárnapi BBC-interjúban sem tett utalást arra, hogy a liverpooli kongresszuson támogatná-e a második referendum kezdeményezését, ha ezt a küldöttek szavazásra bocsátják. Corbyn egyébként szintén szkeptikus az EU-val szemben, az 1975-ös népszavazáson is nemmel szavazott.  

Az Observer megbízásából készített legfrissebb felmérés szerint ugyanakkor a Munkáspárt tagjainak elsöprő többsége, 86 százaléka új népszavazást szeretne. (BBC/Reuters/MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.