Több mint 1600 kutató határolódott el attól az olasz professzortól, aki szerint a nők kevésbé alkalmasak fizikusnak

2018 október 6., szombat 4:11
634

A Pisai Egyetemen tanító és a CERN-ben is dolgozó Alessandro Strumia professzor nemrég egy genfi workshopon beszélt arról a többségében fiatal kutatónőkből álló közönségnek, hogy a fizikát férfiak találták fel és építették ki, majd grafikonokkal igyekezett bizonyítani, hogy a tudományágban inkább már a férfiakat éri hátrányos megkülönböztetés. Majd az idézettségük alapján azt is levezette, hogy a férfiak sokkal értékesebb munkát végeznek. Egyébként szerinte az elméleti fizikában a nőknek eredendően rosszabbak a képességei.

A kijelentései miatt már hétfőn felfüggesztették Strumia állását a CERN-ben. Azóta pedig több mint 1600 kutató írta alá azt a nyilatkozatot, amiben elhatárolódtak az olasz professzortól.

Ugyanakkor Strumia szerint ez nem jelent semmi, mert a nemzetközi kutatói közösség ennél sokkal nagyobb, másrészt úgyis csak azokból az országokból érkeztek aláírások, ahol jelen van a politikai korrektség, ami a problémát okozza. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt