Az LMP rászervezett egy saját aláírásgyűjtő akciót Hadházyéra

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Hadházy Ákos kezdeményezte európai ügyészséghez való csatlakozásért indított aláírásgyűjtés mellett saját akciót indított az LMP. A párt elnöke, Keresztes László Lóránt Facebook-oldalán jelentette be, hogy

Aláírásgyűjtést indítottunk! Csatlakoztunk a „Szüntessük meg a csalást és az uniós forrásokkal való visszaélést!” európai polgári kezdeményezéshez.

"Egy év alatt össze kell gyűjtenünk 1 millió aláírást Unió szerte, legalább 7 tagországból," írja az LMP. A párt szerint így konkrét jogi lépéseknek kellene következnie az ügyben. Keresztes Facebook-posztja alatt rögtön kérdőre vonták kommentelők, hogy miért indítanak saját akciót Hadházyé mellett, mire válaszul a politikus azt írta, hogy

"párhuzamosan azt is támogatjuk, arra is gyűjtünk. De az csak egy petíció, ennek pedig konkrét joghatása lesz."

Hogy hogyan gyűjtene aláírást még hat országban az LMP, egy szót sem írtak. Ahogy akciójukról még egy közleményt sem adtak ki az MTI-n keresztül.

Fotó: Keresztes László Lóránt/Facebook

Hadházy Ákos egymillió, az európai ügyészséghez való csatlakozást támogató aláírás összegyűjtését tűzte ki célul, hogy a petíció erejével kényszerítsen ki lépéseket a kormánytól. Akciója mögé az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum Mozgalom is beállt. 

Magyarország korrupciós helyzete megkívánja az összefogást,

indokolták a pártok közös sajtótájékoztatón az aláírásgyűjtés támogatását. Érdekes, de a csütörtöki sajtótájékoztatón még nem tudott arról Hadházy, hogy volt pártja, az LMP is támogatja kezdeményezését. 

Az LMP cikkünk megjelenése után reagált:

Tévesen állítják, hogy az LMP rászervezett egy saját aláírásgyűjtő akciót Hadházyéra.

Téves az az állításuk is, hogy csütörtöki sajtótájékoztatón még nem tudott arról Hadházy, hogy volt pártja, az LMP is támogatja kezdeményezését. Ennek az ellenkezőjét mondta Hadházy Ákos, ezt elolvashatják az MTI alábbi tudósításában is. 

Az LMP szombati sajtótájékoztatóján, Kecskeméten jelentette be, hogy csatlakozik a cikkükben említett európai polgári kezdeményezéshez. Ezen a köztéri akcióval egybekötött eseményen is gyűjtöttek aláírásokat az LMP aktivistái Hadházy Ákos kezdeményezéséhez.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.