Csodálatos fényjelenségek közepette lőtték fel az űrbe a SpaceX rakétáját Kaliforniában

TUDOMÁNY
2018 október 08., 08:40
comments 44

Hétfőre virradó éjszaka Elon Musk űrvállalata, a SpaceX sikeresen bocsátott az űrbe egy műholdat Kaliforniából. A rakétakilövés rendkívül látványos fényjelenséget okozott Kalifornia egén, jelentős felbuzdulást keltve a közösségi médiában.

link Forrás

A látvány még világhírességeket is lenyűgözött. "Tudomány!" - írta például tömören egy kép kíséretében Seth MacFarlane, akit most az egyszerűség kedvéért nevezzünk csak a Family Guy alkotójának. De még Los Angeles sokat látott polgármesterének is elakadt a lélegzete:

link Forrás

A Falcon 9 típusú rakétát, amivel a Saocom 1A argentin telekommunikációs műholdat állították pályára, a Vandenberg légierő-támaszpontról, Los Angeles partjaitól észak-nyugatra lőtték fel. A kilövés fényét szerte az államból látni lehetett.

link Forrás

A kilövés minden szempontból sikeres volt, a rakéta első, újrahasznosítható fokozata rendben visszatért a földre. (Via BBC)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.