A Bajcsy-Zsilinszky Kórház Kardiológiai Osztályának vezetője is megszólalt a kirúgott szívsebész ügyében

Egészségügy
2018 október 12., 08:18
comments 71

„Nem vagyok Székely László barátja, nem kért meg, hogy szólaljak meg az érdekében. Nem tudok és nem is áll szándékomban a Kardiológiai Intézet belügyeibe beleszólni. Magam miatt írok” - így kezdi bejegyzését Dr. Andrássy Péter, aki öt éve vezeti a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Kardiológiai Osztályát. A posztban arról ír, Székely kéthetente járt az osztályukra, ahol megbeszélték a két hét alatt műtétre váró betegeket. „Nekünk Székely doktor elsősorban nem a „sztársebész” volt, hanem egy kolléga, akinek a beteg érdeke az első. És mindegy volt számunkra, hogy egy hajléktalanról, egy drogos terhes asszonyról vagy bárki másról van szó, a beteget nézte” - írja Dr. Andrássy, aki maga is érezte már, milyen az, ha valaki körül elfogy a levegő, és most úgy véli, nem állnak ki elegen a szívsebész mellett.

A témában péntek reggel orvosi blogunkon olvashatták Kunetz Zsombor oxyológus szakorvos, egykori légi mentő véleményét az ügyről.

Dr. Andrássy teljes bejegyzése ide kattintva vagy alább olvasható.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.