Orbán ötletére tízszerezte meg a jegybank az aranytartalékot

A Magyar Nemzeti Bank kedden jelentette be, hogy tízszeresére növelte az ország aranytartalékát. Vagyis a tartalék 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, amivel az aranykészlet nagysága elérte a 70 évvel ezelőtti szintet. A jegybank 1986 óta most először vásárolt újra aranyat. Az aranytartalék emelésére és fizikai formában történő hazaszállítására 2018 októberének első felében került sor.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke sajtótájékoztatót tart a jegybank székházábanFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Az Index beszámolója szerint a bejelentésnél Matolcsy György arról is beszélt, hogy egy éve Orbán Viktor javasolta, hogy az MNB gondolja át az aranystratégiát, ezután döntöttek a tartalék növelése mellett.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.