Görögországban játszik a Vidi, mégis Svájc felé indult el a magángép, amin Orbán is vendégeskedett

POLITIKA
2018 október 25., 11:49
comments 351

Budapestről felszállva Svájc felé indult az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép. Ez az a gép, amin az Átlátszó szerint több Orbán-közeli oligarcha és kormányzati vezető, sőt maga a miniszterelnök is szokott utazni. Orbánt le is fotózták, amint kiszáll a gépből Budapesten a Videoton bulgáriai meccse után. Orbán akkor azt mondta, Garancsi István, Orbán kegyéből milliárdos építési vállalkozó vendége volt, és Garancsi azért ment ki, mert ő a Vidi tulajdonosa. Orbán és több fideszes politikus is azt mondta akkor, nincs semmi baj a repülőzéssel, a miniszterelnök szerint „30 éve így megyek (meccsekre), a jövő héten is így fogok”.

Csütörtökön Görögországban, Szalonikiben játszik a Videoton a PAOK-kal, Orbán valószínűleg erre a meccsre is elmegy. Arra egyelőre nincs magyarázat, miért indult a repülő Svájc felé.

A gép nem sokkal délután kettő előtt landolt a zürichi repülőtéren.

Kérdeztük Havasi Bertalant, hogy Orbán a gépen van-e, ha esetleg valami csoda folytán kapunk érdemi választ, azt természetesen azonnal közöljük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.