Ijesztően megnőtt a homofób támadások száma Franciaországban

külföld
2018 november 05., 06:27
comments 134

Az elmúlt hetekben aggasztóan sok jelentés érkezett LMBTQ-ellenes, agresszív támadásokról - írja a France24. A jelenségre jogvédő szervezetek hívták fel a figyelmet, a kormány megerősítette, hogy 2018 eleje óta 15 százalékkal nőtt az ilyen jellegű incidensek száma. Ahogy azt mi is megírtuk, októberben egy melegjogi szervezet vezetőjét verték össze Párizs melegbarátnak tartott, központi kerületében, október 24-én pedig egy Romain néven emlegetett áldozatot tuszkoltak egy kocsiba az észak-franciaországi Rouenben, ahol addig ütötték, míg a férfi azt nem érezte, nem éli túl a támadást. Október elején a fővárosban két, egy padon üldögélő leszbikus nőre támadtak, ugyanekkor két csókolózó férfit vertek úgy össze, hogy kórházban kellett kezelni őket.

link Forrás

A belügyminisztérium október 30-ai jelentése szerint az országos átlag valóban 15 százalékkal nőtt, ugyanakkor Párizsban több mint 11 százalékkal csökkent a jelentett esetek száma. Egy melegjogi aktivista, Clémence Zamora-Cruz szerint ez csak a jéghegy csúcsa, mert a legtöbben nem is merik jelenteni a támadásokat. A rendőrök most különleges kiképzést kapnak, hogy jobban tudják kezelni a hasonló helyzeteket. A kialakult állapotokért az aktivisták a politikai környezet jelenlegi állapotát és a gyűlöletbeszéd egyre gyakoribbá válását okolják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.