A 69 éves holland férfi jogi úton akarja 49 évesnek elismertetni magát, hogy jobb esélyei legyenek Tinderen

Emile Ratelband a FacebookonForrás: Facebook

Pert indított egy 69 éves holland nyugdíjas, hogy hivatalosan is változtassák meg a korát, és ismerjék el, hogy valójában 20 évvel fiatalabb. Az ok:

úgy érzi, 69 évesen nincsenek jó esélyei az ismerkedésre Tinderen, és egyébként is inkább 49 évesnek érzi magát.

Emile Ratelband arra kéri a hatóságokat, hogy írják át a születésnapját 1949. március 11-ről 1969. március 11-re.

„Az ember megváltoztathatja a nevét, és már a nemét is megváltoztathatja. Akkor miért ne változtathatná meg a korát?” - tette fel a kérdést a holland De Telegraafnak. Az Arnhem városi bíróság négy héten belül dönt az ügyében.

Ratelband úgy érzi, diszkrimináció éri őt a kora miatt. „69 évesen korlátozva vagyok. Ha a Tinderen látszik, hogy ennyi idős vagyok, senki sem válaszol nekem. De 49 évesen, olyan arccal, amilyen nekem van, csodálatos helyzetben leszek.” 

Ráadásul a férfi szerint a munkaerőpiaci helyzete is javulni fog, ha 49 évesnek ismerik el. Arra is hivatkozik, hogy az orvosai azt mondják, egy 45 éves férfinak megfelelő teste van, önmagát pedig úgy írta le,

egy fiatal isten.

Cserébe felajánlotta, hogy 49 évesként nem fogja felvenni a nyugdíjat.

A legvalószínűbb persze, hogy Ratelband valójában csak hírverést szeretett volna maga körül: a férfi a médiában mozog, „motivációs beszédeket” tart, illetve ő volt a Verdák 2 című film egyik holland szinkronhangja. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.