Fellázadtak és túszokat szedtek a világ egyik legdurvább börtönének foglyai

külföld
2018 november 15., 06:58
comments 45
A challapalcai fegyintézet 4800 méter magasan van, ezt tartják a világ egyik legszigorúbb börtönének.
photo_camera A challapalcai fegyintézet 4800 méter magasan van, ezt tartják a világ egyik legszigorúbb börtönének. Fotó: Google Street View

Túszul ejtették a börtön négy alkalmazottját a világ egyik legszigorúbb börtönének tartott challapalcai börtön foglyai. A fogolylázadásban egy ember életét vesztette, egy másik megsebesült.

A börtönőrök és a riasztott rendőrök ugyan elszigetelték a lázadókat, a rabok ennek ellenére sem hajlandók kiadni túszaikat. Követelni egyelőre csak azt követelik, hogy a perui belügyminisztérium képviselői keressék fel őket.

Challapalca a tengerszint felett 4800 méter magasan fekszik, teljesen elzárva a külvilágtól. Az itt lévő rabok fogva tartásának körülményeit tartják a legszigorúbbnak egész Dél-Amerikában.

A hatóságok azt ígérték, hogy "minden áron" kiszabadítják túszul ejtett munkatársaikat. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.