Felszámolják a legnagyobb kutyavágóhidat Dél-Koreában

külföld
2018 november 22., 21:03
comments 85

Megkezdték csütörtökön Dél-Korea legnagyobb kutyavágóhídjának lebontását, a Tepjöng-tong komplexum megszüntetésétől azt remélik, hogy elvezet a kutyahús-fogyasztás hagyományának feladásához.

Dél-Koreában évente közel egymillió kutyát esznek meg, mert egy hiedelem szerint az állat húsa növeli az emberek energiáját. A hagyomány nemcsak külföldön vált ki heves bírálatok, helyi állatvédők is a kutyahús-fogyasztás beszüntetéséért harcolnak.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A Szöultól délre fekvő Szöngnam városában lévő komplexumban legalább hat kutyavágóhíd üzemelt, ahol több száz kutyát tartottak egyszerre, a vágóhíd a kutyahúst felszogáló éttermek egyik legfőbb beszállítója volt. A vágóhidakat két nap alatt akarják lebontani, helyükre közparkot terveznek.

A kutyavágóhíd állítólag évtizedeken keresztül szabályos engedélyek nélkül működött, és egy szöuli bíróság a nemrég hosszas per után úgy döntött, hogy az önkormányzat bezárhatja a vállalkozást.

Állatvédők azért is bírálták a működtetőt, mert kegyetlen módon ölték le az állatokat. Aktivisták elektromos árammal való elpusztításhoz használt eszközöket és kutyatetemek tömegét találták, amikor csütörtökön bejárták a létesítményt.

Egy tavalyi felmérés szerint a dél-koreaiak 70 százaléka nem eszik kutyahúst, és 40 százalékuk gondolja, hogy a gyakorlatot be kell szüntetni. A KARA állatvédő csoport  történelmi pillanatnak nevezte a létesítmény bezárását.   

Dél-Koreában nincs törvény arról, hogyan kell bánni a kutyákkal, vagy hogyan öljék meg a húsfogyasztásra szánt állatokat. Állattenyésztő gazdák azt kérték a kormánytól, hogy a kutyákra is vonatkozzanak az állatállomány jólétéről szóló jogszabályok, állatvédők azonban ellenzik ezt, a kutyahús-fogyasztás teljes betiltását akarják elérni. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.