Letámadtak egy nőt a 4-es metrón, mert nála volt a CEU melletti tüntetésre készült transzparense

elmebaj
2018 november 24., 18:13
comments 1170

Alexandra szombaton a CEU melletti tüntetésre indult a férjével, amikor beléjük kötött egy férfi a 4-es metrón. A férfi azután kezdte szidni őket, hogy meglátta a náluk lévő transzparenst, és összeállt neki, hova tartanak. 

link Forrás

Felszálltunk a férjemmel a metróra, nem néztem igazából senkire és a következő percben már csak azt láttam, hogy a férjem beállt közém meg e közé a férfi közé, aki hangosan szidott minket. Azt hitte, hogy egyetemisták vagyunk, de amikor a férjem mondta, hogy 8 éve dolgozik, nem hogy megnyugodott, hanem újra megpróbált a férjemen át közelebb férkőzni. Akkor kezdtem el videózni. Valahogy a tábla miatt egy kategóriát rendelt hozzánk, nem érdekelték a részletek” - mesélt a 444-nek az incidensről Alexandra.

Egyébként a nagy indulatokat kiváltó táblán Minerva, a bölcsesség és műveltség istennője az MTA címeréből és a Mordorként ábrázolt Figyelő szerepelt.  

Ez a tábla borította ki az Alexandráékra támadó férfit.
photo_camera Ez a tábla borította ki az Alexandráékra támadó férfit.

A férfi még dühösebb lett, amiért Alexandra videózni kezdte, és kétszer is megpróbálta kicsavarni a telefont a kezéből. Majd követelte tőlük, hogy mutassák meg a transzparenst: „Milyen táblával jöttél ki, te gyökér?”. Majd sűrű kurvaanyázás közben tovább sorolta a sérelmeit:

„Genetikai hulladék vagy ránézésre. Szemüveges vagy, egy. Sálat viselsz +15 fokba'.”

Végül az egyik utasnak elege lett a hőbörgésből, és rászólt a férfira, hogy most már nyugodjon le, aki erre egyből visszaült a helyére.

A videót eredetileg a Momentum egyik politikusa osztotta meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.